Over Mooier yoga

Elke keuze die je maakt heeft een oorzaak en een gevolg. Alles in je leven staat met elkaar in verbinding. Niet alleen in jouw leven maar ook in al het leven om je heen.

Wanneer je aan mensen vraagt wat ze zoeken in het leven zal je veel dezelfde antwoorden krijgen. Geluk, rust, balans, ontspanning, inspiratie. Hoe kun jij dit in jouw leven bereiken…..

5 jaar geleden zocht ik naar dezelfde antwoorden. Ik => moeder, echtgenoot, huisvrouw, parttime boekhouder, vriendin, penningmeester van de pv, or-lid op school. Hoe combineer je al deze functies op een goede manier zonder dat je onderweg jezelf kwijtraakt. Dit blijkt erg lastig. Ik was hard op weg mezelf kwijt te raken. Wat zou mij kunnen helpen? Was de vraag die ik mijzelf vaak stelde.

Ik ging meer lezen over yoga, en mijn interesse was gewekt. Ik begon aan mijn eerste yogales. Toen ik thuiskwam na die 1e keer, was ik verkocht. Ik had het gevoel dat dit de goede weg was. Ik heb bij meerdere yoga scholen op mijn matje gelegen. Iedere yogales is anders maar bij elke les draaide het maar om één ding: IK.

In oktober 2015 kwam ik een week in het ziekenhuis terecht. Toen ik daar lag ging ik nadenken over mijn leven. Wat wilde ik nou echt zelf? Ik koos voor een opleiding aan de Haagse Hogeschool. Vol enthousiasme begon ik hieraan. Na een aantal weken bleek dit niet de goede keuze te zijn. Ik stopte met deze opleiding. Wat dan? Op internet ging ik op zoek naar een opleiding tot yoga teacher. Wat een oerwoud. Een ding wist ik zeker: het moest goed voelen. Na meerdere gesprekken kreeg ik dat gevoel. Ik besloot een Yoga Teacher Training van 200 uur te volgen. Dit werd een inspirerende reis vol met hoogte- en ook dieptepunten waarin ik mezelf beter leerde kennen. Het belangrijkste wat ik geleerd heb tijdens deze reis is dat ik mag zijn zoals ik ben en dat ik daar trots op ben!

In november 2017 haalde ik mijn diploma.

Na het afleggen van mijn praktijkexamen wist ik het zeker. Dit is wat IK wilde: het goede gevoel, wat ik overhield aan het einde van een yogales, overbrengen op andere mensen. Zodat ook zij dit gevoel kunnen ervaren. Samen maken we de wereld Mooier met Yoga.